Stabilnost na testiranju veliki podsticaj za McLaren

Stabilnost na testiranju veliki podsticaj za McLaren

Raste samopouzdanje u ekipi McLaren

Ekipa McLaren Honde je ove godine imala mnogo bolje izdanje na predsezonskim testiranjima u poređenju sa sezonom 2015 pa šef tima Eric Boullier veruje da njegov tim u sezonu ulazi sa mnogo više samopouzdanja nego pre dvanaest meseci.

Fernando Alonso i Jenson Button su tokom dva predsezonska testa napravili ukupno 780 krugova, što je za 400 krugova više od prošle godine kada su održana tri predsezonska testa.

Sada McLarenov trkački direktor tvrdi da je tim dobio “veliki podsticaj” po pitanju poverenja uoči nove sezone zbog poboljšane pouzdanosti i mogućnosti da prođu kroz radne liste na mnogo dosledniji način.

“Prošle godine mi nismo na bolidu mogli da uradimo ništa. Zapravo, ništa nismo proverili”, otkrio je Boullier za Autosport. “Ove godine barem smo prošli kroz mnogo stvari, radne liste, to-do liste i liste provere. Što se tiče sistema i samog bolida pomerili smo neke granice u dizajniranju ovogodišnjeg bolida. Neki nisu uspeli, neki su uspeli, što je normalan proces testiranja i zadovoljan sam sa rezultatima”.

Barem smo do sada prešli ovu kilometražu za osam dana, što nas čini mnogo više pripremljenim i komfornijim. Takođe smo dobili povratne informacije i znamo u kom pravcu treba da idemo što će biti veliki podstrek za dalji razvoj”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti