Symonds: Williams iza Toro Rosso-a

Symonds: Williams iza Toro Rosso-a

Ekipa Toro Rosso-a iznenadila tempom na kvalifikacijama

Nakon što je sezona Formule 1 imala uzbudljiv početak, tehnički direktor Williamsa je priznao da je njegov tim podcenio moć Toro Rosso-a.

Uprkos činjenici da je vozač Williamsa Felipe Massa završio isped Carlos Sainza, koji je bio deveti, i Max Verstappena , koji je bio deseti, Symonds smatra da su njihove performanse na kvalifikacija pokazale da je njihov bolid strašno konkurentan.

“Na testiranju, mi nismo bili sasvim sigurni gde je Toro Rosso”, rekao je on za autosport.com. “Kada smo poredili bolide, stavili smo greške na naše rangiranje što nisu savršeni podaci i stavili smo greške koje su više negativne nego pozitivne za Toro Rosso što je bila greška. Trebali smo da ih pravimo simetrično i onda bi bili prilično dobri. Toro Rosso nas je stvarno iznenadio. Ostali su poprilično blizu onome gde smo mislili da će biti”.

Što se tiče poretka na stazi, Symonds je rekao da je Toro Rosso brži od Red Bull Racing-a.

“Mi ćemo verovatno videti, Toro Rosso, nas, pa onda Force Indiu. Ne bih razdvajao nas i Force Indiu i Red Bull. Toro Rosso je brži od Red Bulla. Red Bull je odigrao dobro u trci (završivši četvrti sa Daniel Ricciardom), i izvukli su maksimum. Ali to je primer samo jedne trke, videćemo kako će se stvari menjati na različitim stazama”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti