Toro Rosso će pokušati da nadomesti nedostatke motora

Toro Rosso će pokušati da nadomesti nedostatke motora

Veća pouzdanost uliva sigurnost po pitanju rezultata

Vozač Toro Rosso-a, Max Verstappen, kaže da će ekipa morati da pokuša da nadomesti bilo kakav deficit tokom sezone na motoru, kroz razvoj bolida.

Toro Rosso ove godine ima specifikaciju motora Ferrari-a iz 2015-te. Ekipa je pokazala odličnu formu tokom predsezonskih testiranja iako nije mogla da računa na nikakva unapređenja po pitanju motora. Oba vozača su rekli da su poboljšanja u odnosu na prošlogodišnji Renaultov motor jasna i na pitanje da li se tokom sezone zaostatak po pitanju motora može povećati, Verstappen je F1i rekao:

“Nadam se da ne, ali smo poprilično realistični da se nešto tako može dogoditi. To je samo veći izazov da poboljšate bolid”.

Verstappen još kaže da je naveći pozitivan utisak to što je Toro Rosso sada napravio korak unapred po pitanju pouzdanosti i to sve zahvaljujući motoru Ferrari-a od prošle godine. Jedino je ekipa Mercedesa uspela da odvozi više krugova od njih.

“Mislim da možemo biti jako zadovoljni napretkom koji smo učinili. Pouzdanost je veoma pozitivna tako da je to veiki plus definitivno. Niko nije očekivao da bude ovako dobro. Naravno mi želimo da budemo bolji nego prošle godine i mislim da ćemo definitivo uspeti”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti