Verstappen: Toro Rosso može biti treći

Verstappen: Toro Rosso može biti treći

Optimistična izjava mladog vozača Toro Rosso-a

Max Verstappen kaže da Toro Rosso ima sve što je potrebno da bude najbrži treći tim iza Mercedesa i Ferrari-a i ima cilj da u početnim fazama sezone osvoji što veći broj poena.

Mladi vozač je imao jak početak sezone pa je u subotu na kvalifikacijama ostvario peto vreme. U samoj trci je prvi deo odvozio odlično i potpuno zaustavio Lewisa Hamiltona. Iako je Verstappen završio na desetom mestu na kraju trke, Holanđanin je uveren da se njegov tim, koji ima motore Ferrari-a specifikacije od prošle sezone, može boriti sa vodećima.

“Očekujem bolju sezonu i još veći rast”, rekao je Verstappen za La Gazzetta dello Sport. “To zavisi od mnogo faktora. Bolid je konkurentan i moram iskoristiti prednost na uvodnim trkama kako bi osvojio važne poene. S obzirom kako smo počeli u Australiji, sada shvatamo da možemo biti najbolji tim posle Mercedesa i Ferrari-a. Odlično je da je puno ljudi iznenađeno Toro Rosso-m. Bolid se poboljšao zahvaljujući motoru Ferrari-a”.

Verstappen-ova frustracija po pitanju nesporazuma koji ga je koštao boljeg rezultata je evidentan, mladi vozač je preko timskog radija tražio od timskog kolege Carlos Sainza da ga propusti. Napetost je kulminirala Verstappenovim pritiskom na timskog kolegu i koja srećom nije rezultirala gubitkom poena i međusobnim kontaktom. Holanđanin misli da na njihov odnos neće uticati naglo povećanje forme Toro Rosso-a.

“Mi uvek želimo da pobedimo jedan drugog na stazi i to je normalno između timskih kolega. Ne gledam na to kao na borbu jer uvek želim da se unapredim. Imali smo neke sjajne momente van staze i nadam se da se to neće promeniti”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti