Toro Rosso ne očekuje unapredjenja od Ferarri-a

Toro Rosso ne očekuje unapredjenja od Ferarri-a

Ferrari će biti usredsređen na razvoj aktuelnog motora za sezonu 2016

Šef tima Toro Rosso, Franz Tost,  priznaje da ne očekuje bilo kakva unapređenja pogonske jedinice od italijanskog dobavljača Ferrari-a tokom predstojeće sezone Formule 1.

Toro Rosso je napravio prelaz sa Renaultovih na motore Ferrari-a u 2016-oj, sa vozačima Max Verstappenom i Carlosom Sainzom koji će koristiti specifikaciju italijanskog prozivođača iz 2015 godine.

Tost kaže da je malo verovatno da će Toro Rosso dobiti bilo kakva srednjoročna unapredjenja.

“Ako Ferrari dodje sa unapredjenjem, ja sam više nego srećan, ali mislim da će se fokusirati na razvoj njihovog motora za 2016 i neće trošiti vreme na motor iz 2015-te” objasnio je Tost. “Bilo bi pozitivno iznenadjenje ako Ferrari dodje sa unapredjenjem”.

Tost je takodje odbacio prelazak na motore za 2016 tokom sezone.

“Ne, to se ne uzima u obzir. Morali bi da napravimo sasvim novi auto.To je pitanje vremena i novca. Toro Rosso nije u situaciji da dodje do tolike nadogradnje i da napravi dva automobila u jednoj sezoni.”

Uprkos njegovoj zabrinutosti o zaostajanju kako se sezona razvija, Tost se nada da će Toro Rosso biti sposoban da završi na podijumu i da osvoji peto mesto u šampionatu 2016. Osim njihsvojim motorima Ferrari snabdeva Sauber i Haas, ali sa motorima novije specifikacije.

Slika: Toro Rosso

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti