Veliki doprinos Ilmora razvoju Renault-a

Veliki doprinos Ilmora razvoju Renault-a

Mario Illien je svojim iskustvom mnogo pomogao u razvoju motora za nadolazeću sezonu

Direktor Renault Sporta, Cyril Abiteboul, je pohvalio konsultanta Mario Illiena na njegovom doprinosu u razvoju motora francuskog proizvođača.

Renault je napravio značajan napredak ove godine po pitanju motora, u smislu pouzdanosti i performansi, i to su pokazali pristojnim rezultatima na predsezonskim testiranjima u Barceloni.  Abiteboul veruje da su oba odeljenja Renaulta, u Viry-Chatillon-u i i Enstone-u, povećali svoje napore ali su veliki podsticaj dobili i od švajcarskog znalca po pitanju motora Mario Illien-a.

“On je stalno tu, ali ne samo Mario, Ilmor nam daje mogućnost da testiramo mnogo više rešenja sa njima”, rekao je Abiteboul za Motorsport.com.

Ilmorova saradnja, koja je počela prošle godine, inicirana je od strane Red Bull Racing-a koji je pokušao ozbiljno da reši problem svojih motora. Abiteboul veruje da je za sada održavanje odnosa sa Red Bull-om, koji ove godine ponovo ima Renaultove motore ali pod brendom Tag Heuer, produktivno rešenje.

“Iskreno to nije bilo očigledno da ćemo uraditi, posle svega što smo prošli u protekle dve godine, da nastavimo saradnju sa njima. Ali ja i dalje verujem da je to bilo dobro strateško rešenje. Sada moramo da vidimo da li je pametno nastaviti saradnju u sledećih par godina.  Ali imamo veliki posao da uradimo, kako bi to imalo smisla, tako da sam veoma zadovoljan kontinuitetom saradnje”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti