Verstappen je već počeo pregovore za sezonu 2017

Verstappen je već počeo pregovore za sezonu 2017

Verstappen bi mogao pre ili kasnije da se pridruži ekipi Red Bull-a

Max Verstappen kaže da se razgovori o njegovoj budućnosti u Red Bull-u za sezonu 2017 i nadalje već vode i pre nego što je sezona 2016 i počela.

Mladi vozač je prošle sezone postao senzacija Formule 1 i najmlađi vozač u istoriji Formule 1. Nakon dva četvrta mesta, u Mađarskoj i Americi, Verstappen je zadobio pažnju sa svojim ponašanjem na stazi i serijom obilaženja koja su ostavila jak utisak na sve navijače.

Od osamnaestogodišnjaka se mnogo očekuje, pogotovu nakon jedne sezone provedene u Formuli 1, a njegove usluge će sigurno biti zanimljive mnogim timovima sledeće godine.

“To sve dobro izgleda za budućnost. Veoma sam srećan što ću ovde biti još jednu godinu kako bih učio i onda ćete videti šta će se desiti sledeće godine”.

Na pitanje da li su pregovori oko novog ugovora već počeli, odgovorio je: “To smo već uradili, ja već ima ugovor sa Red Bull-om i srećan sam gde sam trenutno”.

Šef tima Toro Rosso, Franz Tost, je nagovestio da bi Verstappen mogao pre ili kasnije da se pridruži ekipi Red Bull-a, ali Holanđanin kaže da je srećan i fokusiran na drugu godinu učenja u Formuli 1.

“Red Bull želi da ponovo pobeđuje na trkama i šampionatima”, rekao je za F1i.com. “Oni svakako ne žele da ostanu na mestu gde su sada. Imaju fantastičan bolid pa kada se reši problem sa motorom oni će pobeđivati ponovo. Nemam sumnju u to. Ali ja sam ovde veoma srećan i sve izgleda dobro za budućnost, tako da ne morate previše da se brinete. Još jedna godina u Toro Rosso-u je dobra za učenje, tako da, sudeći po mojoj trenutnoj poziciji ovo je veoma dobra situacija”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti