Vettel: Vozačima se ne sviđaju kvalifikacije

Vettel: Vozačima se ne sviđaju kvalifikacije

Vozač Ferrari-a oštro kritikovao rukovodstvo Formule 1

Sebastian Vettel kritikuje nerazumevanje vodecih ljudi u Formuli 1 tvrdeći da se ni jednom vozaču ne sviđa novi format kvalifikacija. Sebastian Vettel se glasno izjasnio o rukovodstvu Formule 1 zbog pravca vođenja izražavajući svoje nezadovoljstvo kvalifikacijama predstavljenim za Veliku nagradu Australije.

Nemac, koji je testirao kontoverznu “Halo” zastitu u poslednjim danima testiranja, je bio glasan o smeru u kojem ide sport i njegovom rukovodstvu tokom prošlih godina, žaleći se na mnogo neodlučnosti i pogresnog fokusiranja. Misleći na novi eliminacioni format kvalifikacija, Vettel kaže da ne podržava promene jer ne oseća da je to prostor koji treba menjati i dodaje da niko od vozača ne pokazuje svoju podršku.

“Lično nisam ljubitelj novih kvalifikacija i mislim da govorim u ime svih vozača, ni jedan od vozača nije. Ne razumemo šta je loše sa starim kvalifikacijama i zašto moraju da ih menjaju. Razmišljajući o širim pitanjima, Vettel je zabrinut trenutnim vodjenjem Formule 1 rekavši da će sadašnje promene dovesti do haosa i izazvati kritike.

“Ne mislim da je loša. Ako merite trke, pri je možda teško, mislim da Formuli 1 ide sasvim dobro.U pozadini toga, odluke koje su donete u poslenje vreme, pošteno je reći donete su zbog lošeg rukovodjenja. Malo je haoticno ako par nedelja pred sezonu menjate određena pravila i format kvalifikacija, o kojima se razgovara poslednjih nekoliko nedelja. To je bilo u krvi sporta od kada se ja sećam, počevši od kartinga. Pokušavajući da se to promeni na tako ekstreman način je pogrešno i stvoriće haos i kritike među vozačima i među navijačima. Mislim da je bitno da sport ostane sport  tako da na kraju najbrži vozač dođe na vrh sa najjačim timom. Dakle u tom smislu, pošteno je reći da je to nedostatak rukovodstva”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti