Wehrlein: Moramo bolje da upravljamo gumama

Wehrlein: Moramo bolje da upravljamo gumama

Početak trke je dobar ali problemi se javljaju nakon nekoliko krugova

Vozač Manora Pascal Wehrlein veruje da je prava pozicija tima u poretku zamaskirana njihovom borbom sa gumama i Nemac veruje da će biti konkurentni onog trenutka kada reše ove probleme.

Mladi vozač je posle kvalifikacija bio na 22. mestu i u subotu poslepodne je priznao da nije baš najbolje razumeo nova pravila kvalifikacija i da je to dovelo do njegovog lošeg rezultata. Sam početak trke je počeo obećavajuće, ali prebrza degradacija guma je dovela do brzog pada performansi bolida.

“Start je bio odličan. Bio sam malo iznenđen na startu, jer je ovo moja prva trka u F1, i bilo je neverovatno. Napredovao sam šest ili sedan pozicija u prvom krugu, i onda smo stvarno bili konkurentni u prvih nekoliko krugova dok su gume bile dobre. Ali onda smo imali poprilično veliku degradaciju guma i u mom slučaju je nakon šest ili sedam krugova bilo gore nego u poređenju sa ostalim vozačima. Nakon toga kada smo stavili nove gume tempo se vratio, pa smo imali približno isti tempo kao na početku. I onda opet nakon nekoliko krugova sam imao veliku degradaciju guma”.

Wehrleinov prvi stint na svežim gumama mu daje nadu da će kada reše probleme biti u poziciji da se bore za viša mesta u poretku.

“To je prva stvar na kojoj treba da radimo, kako bi ove gume duže trajale. Ali generalno sve je veoma optimistično kada imamo tempo, samo treba da napravimo promene u podešavanju kako bi gume izdržale više, i onda ćemo biti konkurentni”.

Slika: Manor Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti