Williams zreo za pobede

Williams zreo za pobede

Cilj ovog tima je da bude bolji nego prošle godine

Valtteri Bottas je uveren da Williams može da se vrati na pobednički put ove sezone i završi svoje sušne godine što se tiče pobeda.

Tim sa sedištem u Grove-u je poslednji trijumf imao u 2012-oj godini kada je Pastor Maldonado neočekivano pobedio na VN Španije. Prošlo je više od 12 godina od kada je Williams bio redovan pobednik grand prix trka. Nedelju dana pre početka sezone u Melburnu, Valtteri Bottas veruje da njegov tim ima sve sastojke kako bi se vratio u vrh poretka.

“Naravno da želimo da pobedimo, i timski cilj je da budemo bolji nego prošle godine”, rekao je Finac. “Mislim da je to moguće i da to možemo uraditi. Mi smo jači kao tim i novi bolid je unapređen u odnosu na prošlu godinu, tako da će biti veoma blizu ove godine. Imamo velike nade”.

Williams je završio prošlu sezonu kao trećeplasirani u šampionatu konstruktora iza ekipe Mercedes i Ferrari. Na osnovu pozitivnih rezultata sa predsezonskih testiranja u Barceloni novi bolid FW38 može biti neko koga ne treba izbaciti iz vida.

Bottasov timski kolega, Felipe Massa, ponovio je ambicije Finca.

“Imali smo neke dobre krugove u Barceloni, nekoliko dobrih dužih vožnji i radimo zaista kako bi se približili Mercedesu i Ferrariu. Potpuno se slažem sa Valtteri-em. Želimo da pobedimo, želimo još i želimo ovaj auto na vrhu”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti