Wolff: Mercedes ne sme uzeti ništa zdravo za gotovo

Wolff: Mercedes ne sme uzeti ništa zdravo za gotovo

Više nego uspešna godina za tim Mercedes

Šef  Mercedes Motorsport-a Toto Wolff  je protiv bilo kakvog opuštanja svojih timova, govoreći da nemački konstruktor ne sme uzeti zdravo za gotovo ponavljanje prošlogodišnjih uspeha.

Mercedes je imao prilično uspešnu kampanju 2015-te u raznim trkačkim serijama, ne samo da je stavio pečat na obe titule u Formuli 1, već su imali i glavnu ulogu u DTM-u sa novajlijom u ekipi Manor, Pascal Werhlein-om.

Šta više, kolega junior Esteban Ocon dominirao je GP3 serijom u svom debiju, dok je Mercedes-ov Felix Rosenqvist osvojio titulu u Fia Evropskoj formuli 3. Dok je Mercedes već vidjen kao najveći favorit da zadrži F1 krunu zbog snage koju su pokazali na predsezonskim testiranjima, Wolff odbija da budu zaneseni.

“Veoma je važno ostvariti sva očekivanja, zato jer smo imali sjajnu sezonu u raznim kategorijama prošle godine, ali to je prošlost”, rekao je na otvaranju sezone 2016 za proizvodjača u Štutgartu.

“Svi bodovi su vraćeni na nulu, tako da počinjemo izazov iz početka. Ne možete uzeti zdravo za gotovo da ćete pobediti u isto toliko kategorija kao prošle godine. Moramo raditi mnogo u svim kategorijama i nadati se da možemo imati još jednu tako uspešnu godinu”.

Slika: Mercedes AMG PEtronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti