Wolff osudio ostanak novog formata kvalifikacija

Wolff osudio ostanak novog formata kvalifikacija

Mercedesov šef ga je nazvao kao "popriličnu glupost"

Mercedesov šef Toto Wolff je osudio odluku da se ne ukine novi eliminacioni sistem kvalifikacija nakon što nije postignut dogovor na sastanku sa FIA-om.

Proglašen kao konfuzan i bez spektakla, novi format kvalifikacija je naišao na kritike širom padoka pa i van njega. Mercedesov šef ga je nazvao kao “popriličnu glupost”, dok je Christian Horner rekao da gledaoci zaslužuju izvinjenje oko ove farse.

Međutim, iako su se šefovi timova dogovorili da eliminacioni sistem kvalifikacija ukinu i vrate se na staro tj. sistem koji je na snazi od 2006, nisu uspeli da sprovedu promenu jer im je za to potrebna jednoglasna odluka svih timova i organizatora trka. Na sastanku u četvrtak ponuđeno rešenje od strane FIA-e nije usvojeno zbog neslaganja Red Bull-a i McLarena pa ćemo u subotu u Bahrainu gledati reprizu eliminacionih kvalifikacija.

Trenutno stanje nije ocenjeno kao dobro od strane ekipa i Wolff kaže da je ovo zbunjujuć potez zbog načina na koji se sprovode određene odluke.

“Ove nedelje ćemo imati nastavak novog sistema kvalifikacija nakon manje nego impresivnog debia u Australiji. Timovi su u subotu bili jednoglasni u mišljenju i to mišljenje nije bilo dobro. Nismo pronašli pravi format sa ovom promenom i teško je očekivati da će publici biti zabavnije ovog vikenda u Bahrainu. Sport je po ovom pitanju pod lupom, pa je potrebno pažljivo razmišljanje, inteligentni koraci sa pozicije gde se nalazimo sada. Ljubitelji žele blisko trkanje, format koji razumeju, između najboljih vozača i automobila na svetu. Mi treba da budemo u stanju da to isporučimo ljudima na tribinama i onima koji nas gledaju širom sveta”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti