Wolff: Zabrana radio komunikacije će povećati borbu

Wolff: Zabrana radio komunikacije će povećati borbu

Veća zabrana saveta vozačima od strane tima preko radio komunikacije

Jedna od novosti sledeće sezone je i svakako još veća zabrana saveta vozačima od strane tima preko radio komunikacije. Vozači će voziti “sami i bez pomoći” bez mogućnosti komunikacije sa timom po pitanju njihovih performansi ili detalja o drugima, uključujući i timskog kolegu.

Shodno tome, Toto Wolff očekuje da ponovo vidi već podgrejan rivalitet između njegova dva vozača i očekuje njegovo dalje inteziviranje.

Biće mnogo manje informacija i podataka o režimu motora, gumama i strategiji koje će biti pružene vozačima tokom trke”, rekao je on za zvaničan sajt Formule 1. “Prirodan rezultat tih propisa je da će biti više odluka na vozačima. To znači da će direktan duel između njih biti zagarantovan i biti još intezivniji”.

Sa predsezonskim testiranjima koja su nam rekla malo, osim da je W07 ozbiljno pouzdan, svi se pitaju da li će Lewis Hamilton sezonu početi kao i 2015-te ili će Nico Rosberg preneti svoju odličnu formu sa kraja sezone na početak sledeće.

“Naravno ovo je još uvek tim i ni mi ni vozači se neće odlučiti na odluku koja bi mogla da ugrozi reputaciju ili performanse tima”, rekao je Wolff.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti