Alonso: Bolji tempo u kvalifikacijama će nas dovesti do bodova

Alonso: Bolji tempo u kvalifikacijama će nas dovesti do bodova

McLaren mora pronaći pola sekunde u kvalifikacijama

Fernando Alonso kaže da McLaren Honda treba da pronađe još pola sekunde kako bi se našli među prvih 10 u kvalifikacijama i kako bi osvajanje bodova postalo redovno stanje u ovom timu.

Španac i njegov timski kolega Jenson Button su trku u Kini završili na 12-om odnosno 13-om mestu. Iako njihova strategija sa gumama nije bila optimalna, oba bolida MP4-31 su se borila sa tempom tokom cele trke na stazi u Šangaju. Napredak McLaren Honde je evidentan na stazi u odnosu na prošlu godinu i katastrofalnu formu tima koja ih je pratila tokom cele sezone. Na prethodne tri trke u sezoni trkački vozači Fernando Alonso (nije vozio u Bahrainu) i Jenson Button, nisu uspeli da osvoje niti jedan bod, dok je rezervnom vozaču Stoffel-u Vandoorneu to pošlo za rukom u Bahrainu kada je trku završio na desetom mestu.

Fernando Alonso je mišljenja da se njegov tim mora unaprediti “u svim poljima”, kako bi im to donelo napredak do Q3 dela kvalifikacija, jer se McLaren ove sezone još ni jednom nije kvalifikovao među prvih deset vozača.

“Sledeće tri ili četiri trke su ključne za nas jer moramo napraviti završni korak kako bi se našli među prvih sedam ili osam bolida na stazi. Ukoliko startujete među prvom destoricom onda pratite vodeće i završite u bodovima, ali ukoliko startujete iza onda uvek je teže – više saobraćaja, više stvari na koje mislite, tako da se moramo poboljšati u sledećih nekoliko trka. Morate pratiti vodeće, pratiti grupu – ukoliko niste sinhronizovani sa njima i zaglavite se u sobraćaju u trci to je ono što vam ubija strategiju, tako da moramo da napravimo završni korak, te pola sekunde, sedam desetinki koje će nam doneti nekoliko pozicija ka vrhu”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti