Alonso dobio privremeno odobrenje od FIA-e

Alonso dobio privremeno odobrenje od FIA-e

"Osećam se 100% spreman, mislim da će i oni videti da sam 100% spreman, kako god, normalna stvar će biti provere posle prve sesije"

Vozač Mclaren Honde Fernando Alonso kaže da nema bolove i da je 100% spreman za ovaj vikend i Veliku Nagradu Kine.

Alonso nije prošao FIA-in medicinski pregled u Bahrainu i zabranjeno mu je takmičenje zbog povreda koje je pretrpeo u velikom udesu posle sudara sa Estebanom Gutierrezom na otvaranju sezone u Australiji. Španac je imao još jedan medicinski pregled u četvrtak, i uprkos dužem odlaganju, napokon je dobio“ zeleno svetlo“, pod uslovom da ide na daljnja ispitivanja posle prvog slobodnog treninga  kako bi se utvrdilo da li može da učestvuje u nastavku takmičenja.

“Osećam se dobro,“ rekao je novinarima nakon objave FIA-e.“ Osećam se OK. U Bahrainu sam 100% psihički bio spreman za trku, ali fizički sam osećao jake bolove. Bio sam spreman da probam bar toliko da vidim da li je moguće prevazići bolove slomljenog rebra.

“Situacija se sada popravila i mentalno sam spreman 120% ali fizički sam spreman 100% bez bolova u zadnjih nekoliko dana. Treniram normalnim tempom poslednje dve nedelje, vozim bicikl, golf, tenis, mnogo sportova kako bi bio spreman. Spavao sam poslednje dve nedelje dobro jer prvih 10 dana nakon Australije sam spavao samo na jednoj strani tako da nije bilo baš prijatno”.

Upitan da li su rebra potpuno zalečena, odgovara: „ Da“.

U medjuvremenu Alonso dodaje da ne zna zašto je FIA-i trebalo toliko vremena da donese odluku o njegovom učestvovanju u Kini.

“To je verovatno pitanje za njih. Nekada je duži proces nego što mi želimo ili mislimo da treba zato jer neke stvari iz pozadine ili neke procedure ili papirologija ili bilo šta što nije ono zbog čega ste tu, a vi se osećate dobro, ali pre nego što je zapisano treba vremena i to je ono što se dešava.“

“Osećam se 100% spreman, mislim da će i oni videti da sam 100% spreman, kako god, normalna stvar će biti provere posle prve sesije. Ja se osećam dobro zato jer je F1 jedinstven sport tako da nema veze kakvim aktivnostima se bavite pre trkanja imate jedinstvenu poziciju sa G-silama i sve se može promeniti u automobilu tako da posle prvih par krugova videću da li je to Ok sa moje strane i da li je Ok sa njihove strane. To je logičan sled dogadjaja i pre ili kasnije, pisanje odluka koje donose, verovatno je duži proces nego što mi mislimo.“

“Za sportistu i novinare bi trebalo da bude crno ili belo, ali postoje neke formalne stvari koje nekada treba ispratiti“.

Slika: McLaren Honda

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti