Arrivabene hvali Raikkonenove performanse

Arrivabene hvali Raikkonenove performanse

Raikkonen je priznao da ga je loš start na trci udaljio od pokušaja za prvom pobedom u Bahrainu

Šef Ferrari-a Maurizio Arrivabene kaže da je vožnja Kimi Raikkonena na VN Bahraina, gde je osvojio drugo mesto, bila “apsolutno spektakularna”, ali dodaje i da je Finac verovatno sam kriv za loš start.

Raikkonen je odmah na startu trke postao jedina nada tima za osvajanjem bodova nakon što je timski kolega Sebatian Vettel morao da se povuče u formacijskom krugu usled problema sa motorom. Uprkos lošem startu gde je pao sa trećeg na peto mesto, šampion sveta iz 2007 je dobrom vožnjom mogao da obezbedi svoj prvi podijum ove sezone. Raikkonenov jak tempo je ostavio gorak ukus Arrivabeneu, koji je nakon trke ostao u razmišljanju kakva bi situacija bila da Vettel nije morao da odustane.

“Što se tiče trke, imamo dve tačke gledišta”, rekao je šef Ferrari-a. “Jedna je da uopšte nisam srećan, je mislim da sa ovom strategijom i performansama u odnosu na Kimija, bismo bili veoma, veoma dobri sa Sebastianom. Mislim da je način na koji je Kimi vozio tokom trke bio spektakularan, apsolutno spektakularan, jer ako pogledate obilaženje Riccarda sa spoljne strane krivine, podsetio me na stare vozače koji su se borili i bili hrabri. To je bilo veoma, veoma dobro”.

Raikkonen je priznao da ga je loš start na trci udaljio od pokušaja za prvom pobedom u Bahrainu. Dve nedelje nakon što su oba Ferrari-a imali odličan start u Australiji, Arrivabene je pomenuo da je problem stigao od vozača.

“Kimi je imao mali problem na startu i mislim da ga je to kaznilo dosta jer je morao da obiđe tri vozača ispred sebe. Možda, podvlačim možda, je sam kompomitovao pobedu na trci”.

Na Vettel-ov problem sa motorom, Arrivabene je rekao nekoliko detalja odmah nakon trke.

“Momci gledaju. Izgleda da je ventil ili ubrizgavanje, to je ono što sam čuo. Moraju da pregledaju motor. Ovo je prvi izveštaj koju si mi dali. Moraju da sve pregledaju i vide”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti