Arrivabene: Mercedes je najbolji tim u poslednjih deset godina

Arrivabene: Mercedes je najbolji tim u poslednjih deset godina

Italijanski proizvođač će imati veoma težak zadatak

Šef Ferrari-a Maurizio Arrivabene misli da njegov tim mora da bude u svom najboljem izdanju kako bi uspeli da skine sa trona ekipu Mercedesa, za koju je rekao da je najbolja ekipa u protekloj deceniji.

Mercedes je osvojio poslednje dve konstruktorske titule i pobedio na 34 od ukupno 40 trka u eri V6 motora koji su uvedeni u sezoni 2014. Ferrari je trenutno u najboljoj poziciji da pobedi Mercedes, pošto je jedini od dva tima koji su pobedili od sredine 2014-te godine, i Arrivabene je istakao da će italijanski proizvođač imati veoma težak zadatak.

“Što se tiče očekivanja od ove sezone, mogu da kažem da je Mercedes ove godine najači tim koji sam video u poslednjih 10 godina”, rekao je Arrivabene, čiji je tim već 50 bodova iza Mercedesa u poretku konstruktora.

“Ja sam ovde dosta godina i mislim da ukoliko ste u stanju da ih pobedite morate da obavljate posao bolje od njih. Dakle, mi dajemo sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate”.

Arrivabene je umanjio značaj danas ostvarenih rezultata na drugom slobodnom treningu, u kome su vozači Ferrari- a, Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel, zauzeli prva dva mesta.

“Ovo je bio dobar petak, nije loš ali nažalost nećemo dobiti poene u šampionatu. To je dobar početak ali vikend je dug”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti