Boullier: McLaren još uvek ima potencijala

Boullier: McLaren još uvek ima potencijala

"Sa svakim trkačkim vikendom, mi učimo mnogo o prednostima i limitima našeg paketa..."

Trkački direktor McLarena Eric Boullier je istakao da njegov tim mora nastaviti da postepeno gradi formu i insistira da još uvek nisu otkrili pun potencijal svog MP4-31 bolida.

McLaren se priključio sredini poretka, nakon razočaravajuće prošle sezone, pa je Stoffel Vandoorne uspeo da osvoji bod u Bahrainu, dok su na prethodnoj trci Fernando Alonso i Jenson Button zauzeli 12 i 13 mesto, među svih 22 vozača koja su završila trku.

“Sa svakim trkačkim vikendom, mi učimo mnogo o prednostima i limitima našeg paketa, i naš razvojni program je nemilosrdan u pokušaju da poboljšamo performase u nedelju poslepodne”, rekao je Boullier. “Znamo da ima velikog potencijala u MP4-31, ali još ima posla kako bi ga McLaren i Honda pronašli, što nismo uspeli da učinimo do sada”.

Uoči trke ovog vikenda u Rusiji, Boullier se nada da McLaren može izvući maksimalne performanse iz svog bolida, jer je ova staza prošle godine za ekipu McLaren bila jedna od boljih gde je Jenson Button završio na 9 mestu.

“Rusija je bila mesto naših jačih performansi u 2015-oj, i mi smo veoma odlučni da to ponovimo. Naš fokus je da spojimo svu našu snagu kako bi obezbedili borbu sa našim najbližim rivalima i kako bi u poretku bili najviše što možemo – i konzitentni tokom cele trke”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti