Boullier: Vandoorne ne treba više da se dokazuje

Boullier: Vandoorne ne treba više da se dokazuje

Mladi Belgijanac po onome što je pokazao pre dve nedelje u Bahrainu je nova nada Formule 1

Trkački direktor ekipe McLaren Eric Bouller kaže da rezervni vozač Stoffel Vandoorne ne treba više da se dokazuje i da mu je samo potrebna prilika u nekom timu Formule 1.

Aktuelni GP2 prvak je povezan sa McLarenom nekoliko godina i prvu priliku da se pokaže je imao nakon udesa Fernanda Alonsa na prvoj trci šampionata u Australiji. Priliku je odlično iskoristio i u svojoj debitantskoj trci uspeo da osvoji poen za ekipu iz Wokinga.

Vandoorne se trenutno takmiči u japanskoj Super Formuli koja počinje sledećeg vikenda u Suzuku, i Boullier procenjuje da je mladom vozaču potrebna samo prilika u Formuli 1 kako bi pokazao svoj puni potencijal.

“U ovoj fazi, ne mislim da je potrebno da se više dokazuje, pitanje je samo da ima priliku”, rekao je Boullier. “Što se nas tiče on je uradio jako dobar posao u Bahrainu. Nikada nije lako uskočiti u F1 bolid u toku vikenda. Mislim da je impresionirao sve kako je tiho to uradio i očito uradio odličan posao. Mislim da je dobar vozač za budućnost u našem timu”.

Postoji potecijalna mogućnost za mladog vozača s obzirom da Jensonu Buttonu na kraju ove godine ističe ugovor sa ekipom McLaren.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti