Button: McLaren cilja Q3 u kvalifikacijama

Button: McLaren cilja Q3 u kvalifikacijama

Odličan rezultat za tim iz Wokinga

Jenson Button kaže da će McLarenov cilj biti pokušaj da se plasiraju u Q3 deo kvalifikacija nakon pozitivnog prvog dana VN Bahraina. Button je postavio treće najbrže vreme u petak na drugom slobodnom treningu, iza Mercedesovog dvojca Nico Rosberga i Lewisa Hamiltona.

“Auto uopšte nije loš”, kaže Button.” To je dobar start…još je dug put, ali je mnogo zabavniji od prošlog petka, i imamo auto koji je mnogo bolji za vožnju. U stvari, kažem da je to najbolji petak u zadnjih par godina. Bili smo treći na drugom treningu u ne promenjenim uslovima na stazi i bili smo treći kad je brzina u pitanju tako da nam cilj mora biti Q3. Praznina do Mercedesa je veoma velika i neki od timova će možda uskočiti izmedju, ali sam siguran  da se možemo takmičiti sa automobilima koji su sad iza nas.

Button takodje ima pozitivno mišljenje o rezervnom vozaču Stoffel Vandoorne-u, koji je uskočio kao zamena povredjenom Fernando Alonso-u ovog vikenda.

“Bio je dobar, kao što se i očekivalo”, rekao je Button, koji je bio brži sedam desetinki na drugom slobodnom treningu. ” Veoma je talentovan vozač…u sektorima 2 i 3 bio je brz kao i ja, tako da ako u to uklopi i sektor 1 biće brz kao i ja u celini”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti