Coulthard: Ime McLaren nije garancija za uspeh

Coulthard: Ime McLaren nije garancija za uspeh

"Uspeh brenda Mclaren direktno je povezan sa uspehom na stazi"

Stoffel Vandoorne je na čekanju ako FIA- ni doktori još jednom zabrane učestvovanje Fernandu Alonsu u Kini, potvrdila je Mclaren Honda.

Belgijanac Vandoorne je otputovao u Shanghai ove nedelje sa šefom tima Ericom Boullierom, koji kaže: “Još jednom, Stoffel (Vandoorne) će biti u pripravnosti dok će Fernando imati sastanak sa doktorima FIA-e u četvrtak, i do tada ćemo se pripremati normalno”.

Alonsu je zabranjeno učestvovanje na Velikoj Nagradi Bahraina zbog povrede grudnog koša, ali je otputovao u Kinu ranije ove nedelje i pokušava da bude spreman za povratak.

On je rekao u utorak: “Nadam se da ću se vratiti u kokpit u petak, sve dok ne dobijem potvrdu doktora za trku- kad god to bude bilo- ne možemo ništa predvideti, ali ja nastavljam da se pripremam za trkački vikend najnormalnije“.

Timski kolega Jenson Button, u medjuvremenu, će koristiti drugi od njegovih pet motora za sezonu 2016 u Kini, nakon kvara u Bahrainu. Ali Vandoorne je takodje uspeo da zabeleži poen, inicirajući šefa Honde Yusuke Hasegawu da zaključi:

“Kao što smo videli od Stoffela (Vandoorne) i njegovog tempa u Bahrainu, prevalili smo dug put u odnosu na prošlu godinu. I dalje su nam potrebne bolje performanse sveukupnog paketa sa kojim ćemo moći da savladamo jedan kilometar dug pravac u Šangaju, ali je ohrabrujuće da znamo da idemo u pravom smeru”.

Bivši vozač David Coulthard kaže da je važno za Mclaren ako je moguće da se vrati pobedjivanju u trkama.

“To im je potrebno“, rekao je bivši vozač McLarena za Brazil’s Globo. “To je osnova od koje su sačinjeni veliki timovi—uspeh brenda Mclaren direktno je povezan sa uspehom na stazi. Nemam „ kristalnu kuglu“ ali ime iznad garaže nije garancija uspeha,“ dodaje Coulthard.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti