Daniil Kvyat osvojio nagradu “Vozač Dana” na VN Kine

Daniil Kvyat osvojio nagradu “Vozač Dana” na VN Kine

Nakon dve osvojene nagrade Romain Grosjeana na trećoj trci vozač Red Bull-a glasovima gledalaca odnosi pobedu

Daniil Kvyat je osvojio nagradu “Vozač Dana” posle osvojenog trećeg mesta na VN Kine u nedelju.

Fanovi su glasali nakon završene trke za svog vozača, pa je Kvyat dobio najveći broj glasova i zaustavio Romaina Grosjeana, koji je ovo priznanje osvojio u Australiji i Bahrainu. Kvyat je odličnom vožnjom na trci impresionirao i zasluženo osvojio nagradu koja je ustanovljena na početku aktuelne sezone kako bi se povećao angažman gledalaca.

Agresivan start ga je doveo u poziciju da napreduje nekoliko mesta, a išlo mu je na ruku i to što su vozači Ferraria u međusobnom kontaktu izgubili svoje pozicije. Četvorostruki svetski šampion Sebastian Vettel odmah nakon trke optužio Kvyata da se kretao kao “torpedo” kada je ušao sa njegove unutrašnje strane u pokušaju obilaženja. U današnjoj izjavi Vettel je nakon prespavane noći incident opisao kao trkački, pravdajući sebe da se našao u sendviču između Raikkonena i Kvyata.

Kvyat je imao odlične borbe na stazi i dokazao je da je tempo RB12 bolida ovog vikenda bio dovoljan za podijum. U završnoj fazi trke je drugu poziciju izgubio od Vettela pa je osvojeno treće mesto drugi rezultat ruskog vozača na podijumu. Prethodni put je to bilo u Mađarskoj 2015 na stazi Hungaroring.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti