Ecclestone odbio vozače i njihovo pravo glasa

Ecclestone odbio vozače i njihovo pravo glasa

...oni razgovaraju sa svojim timom i kažu ono što im tim kaže da kažu.“

Bernie Ecclestone se vratio u ofanzivu jer je odbacio zabrinutost vozača govoreći da nemaju nikakvu snagu i “glas“.

Bernie Ecclestone kaže da nema svrhe da vozači udruženo  izražavaju svoju zabrinutost oko smera u kome ide F1 jer nemaju snagu i glas. Javno govoreći po prvi put o pismu Udruženja GP Vozača koji su kritikovali način na koji se donose odluke u F1 i objavljujući zabrinutost o smeru u kome sport ide , Ecclestone je inicijalno pokazao simpatije neposredno nakon toga, on je iskoristio priliku na Velikoj Nagradi Bahraina da ostane pri svom stavu i odbaci njihov uticaj.

Govoreći da nema svrhe da vozači pokazuju svoju snagu jer je nemaju, kad je Ecclestone upitan da li smatra da su neki od njih “brbljivci”, on se složio da neki jesu.

“Oni mogu reći šta hoće, zar ne ? Ne mogu uraditi ništa“, rekao je Ecclestone za Reuters. “Oni mogu dati svoje mišljenje. Svako ima svoj stav. Stvarnost je da oni razgovaraju sa svojim timom i kažu ono što im tim kaže da kažu.“

Pismo Udruženja Vozača (GPDA) predstavljeno od strane bivšeg vozača Formule 1, Alexa Wurza, je smatrano kao prvi korak u povećanju njihovog uticaja i početku odredjenih promena u sportu, i početku razgovara o njihovom implementiranju kao što su npr. kvalifikacije, a i takodje su pozvali na poboljšanje načina donošenja odluka.

Iako vozači pokušavaju da umanje ekstremnost ovoga sugerišući da im je cilj “pomoć“ a ne ofanziva u zahtevu za reformama, Ecclestone-ovo odbijanje će malo je verovatno izgladiti sve veće neslaganje izmedju Formula 1 menadžmenta sa jedne strane i timova i vozača sa druge strane.

Slika: Sahara Force India F1 Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara