Ekipa Williamsa sa novim prednjim krilom u subotu

Ekipa Williamsa sa novim prednjim krilom u subotu

Felipe Massa će prvi isprobati novo krilo

Ekipa Williamsa će na stazu Shakir u Bahrainu u subotu svojim vozačima dostaviti novi kraći nos i ekipa će pokušati da pripremi bolid za treći trening u subotu kako bio dobili podatke sa staze pre poslepodnevnih kvalifikacija.

Williams je predstavio svoj bolid FW38 sa starom specifikacijom nosa, ali su tada izjavili da će novi dizajn krila biti spreman za drugu trku šampionata u Bahrainu. Izgleda da nije sve krenulo glatko pa se sada u timu nadaju da će krilo dostaviti u toku noći kako bi inženjeri u subotu imali bolji uvid u karakteristike novog dizajna. Proizvedeno je samo jedno krilo pa će prednost imati Felipe Massa, koji je po broju bodova nakon trke u Australiji ispred Valtteri Bottasa.

“Za ekipu je uvek bolje da imate novi deo odmah. Što pre imate novi deo stavljate ga na auto”.

Bottas i Massa su drugi trening  završili na osmom odnosno desetom mestu u petak i ekipa Williams se više fokusirala na tempo u trci nego na same kvalifikacije.

“Naš problem u Melburnu je bio tempo u trci”, rekao je Bottas. “Danas smo se fokusirali više na tempo u trci.  Bili smo prilično dosledni, i samo moramo naći bolji balans između kvalifikacija i trke. Bolje je, ali imamo još mnogo posla”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti