Ferrari oprezan prema potrošnji goriva na VN Rusije

Ferrari oprezan prema potrošnji goriva na VN Rusije

Potrošnja goriva u trci je direktno povezana sa upravljanjem energijom iz ERS-a

Sebastian Vettel kaže da će ovonedeljna VN Rusije u Sochiu biti “poprilično teška na gorivu”, dok je je direktor Ferrari-evog motora Mattia Binotto potvrdio da je limit od 100kg poprilično “restriktivan”.

Trenutni motori, koji su uvedeni u Formulu 1 2014 godine, imaju dvostruki limit potrošnje goriva 100kg po trci i protok od 100kg na sat, pa je tako ERS sistem kjučan faktor u performansama na stazi.  Nedavno uvedena staza u Formula 1 kalendar je poznata kao veoma izazovna po pitanju upravljanja energijom.

“Obično Rusija je poprilično teška po pitanju potrošnje goriva”, rekao je Vettel. “U posledenje dve godine videli smo da su gume trajale veoma dugo. Dakle, postaje veoma važno da ste u stanju da vozite punom brzinom i imate brz bolid u kvalifikacijama i da prenesete to na trke kako bi osigurali dobar i jak rezultat”.

Uprkos značajnom koraku koji je napravljen tokom zime, Ferrari tek treba da iskoristi svoj napredak. Naravno kontakt Sebastiana Vettela i Kimi Raikkonena na startu trke u Kini im svakako nije pomogao u tome, ali italijanski tim je od početka sezone takođe imao problema i sa pogonskom jedinicom.

Prema sajtu Motorsport.com, tim iz Maranella razmatra korišćenje preostalih tokena za razvoj motora kako bi se u Rusiji nadoknadilo ono što je izgubljeno na prethodne tri trke. Binotto je objasnio šta ovu stazu čini tako zahtevnom.

“Tamo su veoma duge pravci, veoma brze krivine, ali takođe imate i kočenja sa velikih brzina, kao i ukosnica sa niskom trakcijom. Verovatno još važnije od čiste snage je i ukupna snaga motora, zajedno sa energetskim delom jer morate da nađete pravi balans između dugih pravaca koje zahtevaju veliko ubrzanje, krivina, svaki drugi deo staze, i na kraju optimizujete najbolji krug i upravljate energijom između motora sa unutrašnjim sagorevanjem i celim sistemom. U pogledu trke, putanje kojima vozači voze su veoma različite u Rusiji. Postoji nekoliko mogućnosti za preticanje i zbog toga je veoma važno da pravilno upravljate načinom na koji ubrzavate koristeći različite strategije u trci, u odnosu na kvalifikacije”.

“Potrošnja goriva je još jedna važna tačka u Rusiji. Kada smo bili ovde poslednje dve godine odmah smo shvatili da je maksimum od 100kg za celu trku poprilično restriktivan. U stvari, morate nekako da sačuvate i upravljate potrošnjom goriva tokom trke i optimizujete ga za celu trku. Takođe, veoma duga krivina br. 3 sa jakom centrifugalnom silom, se može pokazati kao veoma teška za odabir ulja i na taj način može uticati na sistem za podmazivanje”.

Trenutni limiti goriva su često meta kritika jer sprečavaju vozače da budu agresivni celo vreme. Direktor Renaulta Cyril Abiteboul je nedavno izjavio da bi ovakav vid restikcije trebao biti ukinut u 2017-oj, ali treba naglasiti da su trenutni hibridni V6 motori oko 35-40 % efikasniji od njihovih V8 prethodnika.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti