Ferrari sa novim prednjim krilom u Rusiji

Ferrari sa novim prednjim krilom u Rusiji

Italijanska ekipa će pokušati da smanji zaostatak za Mercedesom

U nastojanju da da smanji zaostatak za Mercedesom i prekine pobednički niz nemačkog tima, ekipa Ferrari-a će na stazu Sochi imati nadogradnju prednjeg krila na bolidu SF16-H.

Oba vozača će imati planiranu promenu i Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen, ali će isto tako imati i nadogradnju motora o kojoj smo pisali pre nekoliko dana. Ferrari će iskoristiti još tri razvojna tokena kako bi poboljšali sagorevanje unutar motora. Modifikacija treba da poveća stepen kompresije unutar cilindara što će dovesti do povećanja količine izduvnih gasova i na kraju poveća performase turboa a samim tim dovede do povećanja konjskih snaga.

Promena će se desiti na drugom motoru Kimi Raikkonena dok će Sebastian Vettel koristiti treći motor. Ova činjenica ne ide u prilog nemačkom vozaču jer je do kraja šampionata ostalo još dosta trka. Ovim promenama italijanska ekipa će pokušati da smanji zaostatak Mercedesa i pokaže pun potencijal njihovog bolida.

Oba vozača su pokazala pristojnu brzinu u odnosu na Mercedes,  ali je problem Kimi Raikkonena na prvoj trci i otkaz motora Sebastiana Vettela na drugoj trci dosta uticao na bodovnu razliku ova dva tima.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti