FIA tražila dodatne gume za kvalifikacije

FIA tražila dodatne gume za kvalifikacije

Jean Todt je izneo ideju koja se javila pred kvalifikacije u Bahrainu

Predsedni FIA-e Jean Todt je rekao da je tražen dodatni guma za finalni deo kvalifikacija ovog vikenda, ali da dobavljač guma Pirelli nije bio spreman na takav zahtev.

Novi kvalifikacioni sistem Formule 1 je kritikovan u Australiji ali timovi nisu bili jednoglasni u odluci o ukidanju spornog formata, pa će tako sistem ostati na snazi i u Bahrainu. Todt je u obraćanju medijima na stazi Shakir u subotu rekao da je bio zadovoljan sa Q1 i Q2 delom kvalifikacija, ali da poslednji deo Q3 treba da se promeni.

“Nakom Melburna nismo bili zabrinuti za Q1 i Q2. To nije bilo loše. Ustvari, stvari su bile nepredvidive. I pre događaja, promoteri trke su se žalili na nedostatak događanja u prvom delu kvalifikacija. To je sada bolje. Q3 je svakako razočaravajuć, jer se ništa nije događalo u poslednjim minutima. Pa smo mislili da bi to mogli da rešimo tako što bi nam Pirelli dao dodatni set guma za svaki bolid u Q3. Ali Pirelli je saopštio da to nije moguće u Bahrainu, logično. Možda će biti moguće u Kini. Timovi su želeli da sve vrate nakon Melburna, ali izgleda da mi možemo malo popraviti Q1 i Q2, sa dodatnim minutom pre prve eliminacije, i promeniti Q3”.

Todt je dodao da sport mora da bude pametan i da novom formatu da vremena.

“Mi živimo u svetu gde ima previše reakcije”, rekao je on. “Treba da imamo globalnu viziju, i trka u Melburnu je bila stvarno dobra, pa ne treba da zaboravimo dobre delove Formule 1”.

Naknadni razgovori oko kvalifikavija su zakazani u nedelju pre trke u Bahrainu.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti