Grosjean ponovo impresivan

Grosjean ponovo impresivan

"Nisam imao nikakvih problema, mogao sam da vozim bolid onako kako sam želeo na agresivnoj strategiji na super mekim gumama"

Nakon osvojenog šestog mesta u trci u Australiji, vozač tima Haas Romain Grosjean je brilijantom vožnjom ponovo iznenadio osvajanjem petog mesta na VN Bahraina.

Francuz je iznenadio samog sebe i nije mogao da zamisli da će u drugoj trci za novo formirani američki tim Hass u direktnom okršaju pobediti timove koji su među vodećim na gridu Formule 1. Uprkos ohrabrujućim nastupima, Grosjean je rekao da njegov tim sada mora da nastavi da radi na još većem unapređenju njihovog, već sada, odličnog volida.

“Bilo je neverovatno boriti se sa Williams-om, Red Bull-om i Toro Ross-om”, rekao je Francuz za motorsport.com. “Nisam imao nikakvih problema, mogao sam da vozim bolid onako kako sam želeo na agresivnoj strategiji na super mekim gumama. Postoji mnogo oblasti u kojima možemo da se unapredimo. Veoma sam srećan sa bolidom, imam veliku sigurnst na kočenjima, što mi omogućava da napadnem. Jako volim platformu bolida i njegov sistem. Omogućava mi da upotrebim sav njegov potencijal. Sada moramo da držimo noge na zemlji”.

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti