Gutierrez: Kina će pokazati naš pravi tempo

Gutierrez: Kina će pokazati naš pravi tempo

"Različite komponente guma direktno utiču na balans bolida, i naš odabir guma izgleda veoma dobro"

Esteban Gutierrez očekuje da njegova ekipa Haas sazna mnogo više o svojoj pravoj formu na sledećoj trci u Kini.

Nakon odličnih rezultata njegovog timskog kolege Romaina Grosjeana i osvojenog petog i šestog mesta na prve dve trke ove sezone, očekivanja su velika i tim Haas sada cilja bodove na svakoj sledećoj trci. Dok je Gutierrez prijatno iznenađen sa performansama bolida do sada, on je pozvao svoj tim da se ne zanosi previše pre nego što vide kakav tempo imaju u Kini.

“Istina je da smo iznenadili mnogo ljudi”, rekao je Gutierrez. To je situacija koju mi svakako nismo očekivali, da budemo toliko dobri. Mi tek treba da rukovodimo našim očekivanjima jer je naš bolid dobar u ovom momentu i reagovao je poprilično dobro u Melburnu i Bahrainu, ali moramo da saznamo kako će reagovati u Kini”.

“Mislim da će nam Kina dati dobar indikator kakva će sezona biti, a činjenica je da ostali timovi razvijaju svoj bolid tokom sezone. Kako sezona odmiče, oni će biti sve više konkurentni, tako da treba da budemo spremni na to. Još uvek možemo izvući još brzine i performansi iz našeg auta, i Kina nam daje priliku da to uradimo”.

U Šangaju možemo videti niske temperature i Gutierrez bodri svoju ekipu kako bi nastavili sa dobrim performansama bolida bez obzira ne uslove.

“Različite komponente guma direktno utiču na balans bolida, i naš odabir guma izgleda veoma dobro. Osećam se veoma sigurno u našu strategiju, i ja sam uključen i u planiranje i u realizaciju. Mi radimo na veoma dobar način, i u stanju smo da odreagujemo brzo na sve okolnosti koje se mogu desiti tokom trke”.

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti