Hamilton: Naporan rad je potreban da ostanemo prvi

Hamilton: Naporan rad je potreban da ostanemo prvi

Vozači Mercedesa prvi dan podeli između sebe

Lewis Hamilton kaže da je potreban “naporan rad” kako bi Mercedes ostao ispered glavnog rivala, ekipe Ferrari.

Mercedes je na oba treniga bio prvi na stazi u Sochiu, Nico Rosberg na prvom a Lewis Hamilton na drugom. Hamilton je dan završio sa 6 desetinki prednosti u odnosu na Sebastiana Vettela , ali misli da će se od italijanske ekipe videti mnogo više nakon problema koji su zadesili Sebastiana Vettela.

“Bio je konstruktivan dan za početak vikenda”, rekao je Hamilton. “Prošli smo kroz većinu našeg programa osim jednog malog dela na kraju drugog treninga, jer je moja guma bila uništena od kočenja, ali nije velika drama. Mislim da smo jaki ovde, ali moramo da nastavimo da radimo ukoliko želimo da ostanemo ispred Ferraria – oni izgledaju kao da su jedan korak bliže ovog vikenda. Imamo da pogledamo nekoliko stvari kako bi bili sigurni u savršen set-up za kvalifikacije”.

Rosberg je dan završio kao treći nakon problema u saobraćaju kada je na bolidu imao super meke gume na drugom treningu.

“Teško je biti dobar na ovoj stazi, jer postoji mali prostor gde gume rade savršeno i mnogo je mesta gde možete napraviti grešku. Nisam uspeo da povežem pun krug na super mekoj gumi na drugom treningu. Osim toga, dan je bio dobar. Bolid se ponašao dobro na brzom krugu jutros i takođe na dužim vožnjama poslepodne, tako da je to veoma ohrabrujuće”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti