Helmut Marko ocenio stav Wolff-a kao “paranoičan”

Helmut Marko ocenio stav Wolff-a kao “paranoičan”

Neslaganje savetnika Red Bull-a sa izjavom šefa Mercedesa

Savetnik Red Bull-a Helmut Marko kaže da  šef Mercedesa Toto Wolff štiti superiornost nemačkog proizvođača zalažući se da pravila ostanu ne promenjena u 2017-oj.

Wolff smatra da bi Formula 1 pogrešila ukoliko bi se upustila u radikalne promene za sledeću godinu, i njegovo je mišljenje da sada nakon tri trke imamo mnogo bolji trkanje na stazi. Ali Marko veruje da je njegova promena stava samo taktika kako bi zaštitili sebe.

“Mi smo bili veoma sretni što smo videli dobre trke”, rekao je Austrijanac za motorsport-magazin.com

“Uvek je bilo ljudi koji su dolazili odpozadi i zapravo ne bi trebali biti iza njih. U slučaju sa Totom timovi moraju da ga slede zbog njihovih ugovora o motorima, svi su za promene. Čak se i (predsednik Ferraria) Sergio Marchionne slaže. Jedino Wolff ima paranoičan strah da bi Mercedes mogao da izgubi svoju superiornost ukoliko promenite i najmanji deo na motoru i šasiji. Toto Wolff radi sve kako bi sprečio bilo kakve promene”.

U svetlu smanjenja TV gledanosti i globalnih kritika od svojih fanova, FIA i F1 su osmislili plan da grand prix trkanje podignu na viši nivo, sa promenama koje će pre svega doneti bolja vremena po krugu što bi bilo oko 5s.

Marko veruje da se promene već dešavaju i da je prekasno da se radi na bilo kakvom vraćanju.

“Za nas je jasno da pravila za 2017 tzv. McLarenov paket dolaze”, zaključio je on mislići na pravila koja je predložila ekipa McLarena.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti