Herbert: Alonso ne bi trebao da se vrati

Herbert: Alonso ne bi trebao da se vrati

Čovek koji je proveo deceniju u Formuli 1 ima mišljenje o dvostrukom svetskom prvaku

Fernando Alonso ne bi trebalo da se vrati u F1 poredak posle odlaska iz zdravstvenih razloga, mišljenje je bivšeg vozača Formule 1 Johnny Herberta.

Alonso je isključen sa Velike Nagrade Bahraina posle skeniranja koja su pokazala frakturu rebara, što je  posledica sudara u Melbourneu, i koji nisu u potpunosti zalečeni. Mclaren je pozvao test vozača Stoffel Vandoornea da zameni Španca ovog vikenda i on bi potencijalno mogao da ostane u automobilu i za Veliku Nagradu Kine jer još nije sigurno da će Alonso biti spreman za trku u Shanghaiu.

Bivši Formule 1 vozač, Johnny Herbert, kaže da dvostruki šampion sveta ne bi trebalo ni da proba da se spremi za trku već treba da objavi da se povlači.

“Ne mislim da Fernando treba da se vrati,“ kaže za Sky Sport F1. Razlog zbog čega to kažem je Fernandov vrhunac, a to smo poslednji put videli možda 2011-2012 u Ferrari-u, uvek možete osetiti kada je bio onaj pravi, posebno u kvalifikacijskim krugovima, bio je upravo na granici.

“Znam da su se stvari promenile što se automobila tiče, ali što se tiče nastupa dvostrukog šampiona sveta za koga svi kažu da je najbolji nismo to videli. Ja to ne vidim. I nismo videli dominaciju u Mclarenu i Jenson Button je uradio bolji posao.On je izjavio da će biti srećan kada napusti F1 sa dve titule Svetskog Šampionata i to je čovek koji se nije odrekao prilike da osvoji još neku, ali to je realno odustaje od trkanja“.

Slika: McLaren Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti