Honda i Renault imaju snažniji motor od Toro Rosso-a

Honda i Renault imaju snažniji motor od Toro Rosso-a

Prema izjavi Pady Lowe-a svi proizvođači su poprilično izjednačeni po pitanju motora

Hondin i Renaultov novi motor su sada već mnogo snažniji nego prošlogodišnji Ferrari-ev koji koristi ekipa Toro Rosso, izjavio je Paddy Love.

Prošle godine smo videli da je Ferrari na dobrom putu da smanji zaostatak za Mercedesom po pitanju motora, dok su Renault i Honda imali velikih problema sa poudanošću i snagom. Ove sezone, Toro Rosso koristi motore Ferrari-a od prošle godine i to poslednju specifikaciju iz 2015-te. Uprkos njihovim dobrim rezultatima i rečima hvale za motor Ferrari-a, Mercedesovi podaci pokazuju da su Honda i Renault sa njihovom poslednjom specifikacijom već ispred prošlogodišnjeg motora italijanskog proizvođača.

“Možda ne znate, ali motor sa najmanje snage na gridu je ustvari Ferrari u Toro Rosso-u”, rekao je tehnički direktor Paddy Lowe za ESPN. “Renault i Honda nisu mnogo iza Ferrari-a i Mercedesa, tako da sada nema mnogo razlike između motora”.

Max Versappen je završio na šestom mestu u Bahrainu, što naglašava njihov dizajn šasije. Verstappen je tokom vikenda u Bahrainu rekao da se Red Bull sa Renaultovim motorom značajno poboljšao tokom zime.

“Da budem iskren nisam iznenađen”, rekao je Verstappen kada je upitan oko performansi Red Bulla u Bahrainu na stazi koja je posebno osetljiva na snagu motora. “Oni imaju sjajan auto, to sam već znao. Sa motorom su napravili veliki iskorak”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti