Hondin fokus više nije na ERS-u

Hondin fokus više nije na ERS-u

Nastavak razvoja Hondinog motora će ići sada u drugom pravcu

Honda je ohrabrena napretkom koji ne napravljen u sistemu za povraćaj energije (ERS) i sada je potrebno da se fokus prebaci na druge delove njihove pogonske jedinice.

ERS je bio glavna slabost Honde u 2015-oj, gde je japanski proizvođač imao veoma nekonkurentni povratak u Formulu 1 zajedno sa ekipom McLaren. Nakon rada na performansama i pouzdanosti tokom zime, Hondin šef projekta Yasuke Hasegawa je zadovoljan koracima koji su napravljeni do sada ali ne i sa ukupnom konkurentnošću pogonske jedinice.

“ERS je mnogo bolji nego što je to bilo prošle godine ali znamo da sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem još uvek moramo da stignemo ostale timove. Nismo zadovoljni sa situacijom ali smo srećni što pokazujemo napredak”.

Hasegawa je uveren da će Honda biti u stanju da nastavi poboljšanja tokom sezone.

“Prerano je reći tačne cifre ili poziciju ali očigledno da nismo srećni, mi nismo zadovoljni sa trenutnom pozicijom. Mi se svakako možemo poboljšati na pristojan nivo tako da smo srećni zbog toga. Naravno to dolazi od šasije ali naravno da možemo doprineti i pogonskom jedinicom. Važno je da pokažemo da možemo da se poboljšamo u koraku. To je naš cilj do sada”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti