Horner: Daniel Ricciardo ne ide nigde

Horner: Daniel Ricciardo ne ide nigde

Horner je siguran da će Ricciardo ostati u Red Bull-u

Austalijski vozač je u više navrata odbacio špekupacije u kojima su ga povezivali sa Ferrari-em i šef Red Bull-a Christian Horner kaže da postoji veoma jednostavan razlog zbog čega se ne boji da će izgubiti vozača br. 1 za sledeću sezonu.

Pozicija na tržištu vozača Ricciarda se poboljšala nakon osvojenih dobrih pozicija na poslednje tri trke, uključujući i povratak u trku nakon problema sa izbušenom gumom na VN Kine. Uprkom špekulacijama da klauzula o performansam može dovesti do toga da je ovo poslednja sezona sa Red Bull-om, Horner tvrdi da je Ricciardo pod ugovorom za sledeću sezonu.

“Mi imamo višegodišnji ugovor, ne jednogodišnji, pa nismo zabrinuti ni najmanje da ga možemo izgubiti”, rekao je Horner za Daily Mail. “Uložili smo u mladost i sada Red Bull-u to treba da se isplati. Svi ovi momci su uzeti iz nižih juniorskih kategorija i ne bi imali priliku da nije bilo Red Bull-a”.

Horner je rekao i da je Ricciardov san da osvoji šampionat za Red Bullom.

“Daniel je na nivou na koji smo se navikli. On vozi fantastično dobro ove sezone i možete videti kako je njegovo samopouzdanje veoma visoko. On je veoma talentovan. Jedna stvar koju nismo videli od njega kako se nosi sa pritiskom u takmičenju za svetsko prvenstvo. On ima sve kvalitete da bude šampion u budućnosti. To bi bio naš san da uradimo zajedno”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti