Horner: Haas-ov uspeh nije loša stvar

Horner: Haas-ov uspeh nije loša stvar

Šef Red Bull-a podržava model najmlađeg tima Formule 1

Dok neki nisu srećni sa Haas F1 modelom, Christian Horner je rekao da pozdravlja to što se pokazalo da tim može ući u sport i napraviti dobru stvar sa ograničenim budžetom.

Haas se pridružio F1 karavanu ove sezone upotrebivši Dallara šasiju upotpunjenu Ferrari motorom, vešanjem i ostalim delovima. Tim je imao trenutni uspeh, kada je Romain Grosjean stigao do šestog mesta u Australiji, a onda je bio za jedno mesto bolji na trci u Bahrainu. Ali nisu svi slavili Haas-ov uspeh. Tehnički direktor Williamsa Pat Saymonds strahuje da Haas-ov model ide protiv principa da budu konstruktori.

“Status „biti konstruktor“ postepeno propada,“ kaže on. “Neki bi hteli kompletnu eroziju. Ono što je Haas uradio je dobro za njih, ali ne znam da li je to put kojim F1 želi ići. Apsolutno je legalno ali da li zaista F1 to želi? Nisam siguran“.

Medjutim, šef Red Bull tima Horner veruje da je uspeh Haas-a dobar za Formulu 1 kao i da to sportu zaista treba, jaki timovi koji se međusobno takmiče.

“Da budem iskren, ne mislim da je to loše,“ kaže Britanac za Motorsport.com. “To pokazuje da možeš biti konkurentan bez 600 zaposlenih i 200 miliona eura. Kada pogledate probleme nekih timova, uvek će biti argumenata da to nije u duhu F1, mnogo je bolje imati zdravo trkanje, i dati šansu vozačima kao što je Groesjan, nego biti na kraju grida.

On je medjutim imao pošalicu o vezi Haas-a i Ferrari-a nakon što je Daniel Ricciardo izgubio 5 mesto od Grosjean-a u Bahrainu.

“Bili su brzi, njihova strategija je radila dobro za njih“, dodao je Horner. Bili su agresivni, meke gume i tri zaustavljanja. “To je dobar auto. Prošlogodišnji Ferrari još uvek izgleda veoma dobro“.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti