Horner pravilia za sledeću sezonu nazvao kompromisom

Horner pravilia za sledeću sezonu nazvao kompromisom

"Mi već znamo sa visokim stepen sigurnosti šta nam donose propisi za sledeću godinu"

Šef tima Red Bull Christian Horner je priznao da će novi tehnički propisi za 2017-tu biti kompromis i ne po svačijem ukusu, i da je to bolje nego ostajanje na trenutnom stanju.

“Bolidi će imati više sile potiska, više mehaničkog prianjanja. Biće agresivniji i veći izazov za vozače. To se ne sprovodi onoliko koliko bismo mi voleli. To je kompromisno rešenje, pa ćemo videti. Bolje nego da stojimo u mestu”, rekao je prvi čoveg tima za F1i.

Sa stalnim kašnjenjem u usaglašavanju propisa za sledeću godinu, Horner se nada da će konačna verzija biti potpisana krajem ovog meseca i priznaje da je većina timova već primorana da počne sa razvojem bazirajući se na činjenicama koje znaju i na stvarima o kojima su već raspravljali.

“Plan je bio kraj februara, ali zato što niko ne može da odluči odloženo je za april. Mi već znamo sa visokim stepen sigurnosti šta nam donose propisi za sledeću godinu. Mislim da svi timovi balansiraju resurse između 2016 i 2017”.

Pat Symonds iz tima Williams je već istakao da kašnjenje sa donošenjem propisa za sledeću godinu ide na ruku velikim timovima, kao što je Red Bull, koji ima više novca i resursa koje može uposliti u razvoju, i Horner se slaže da je razvoj već krenuo.

“Mi smo uvek uživali u promena na šasiji i timu prija ta prilika. To je sa strane bolida. Što se tiče pogonske jedinice to ćemo videti”.

Ove godine Red Bull koristi Tag Heuer brendirane motore za koje Horner kaže da su identični sa onima koje koristi Renault fabrički tim, i da je nekada bliski odnos između dve kompanije sada dosta na manjem nivou.

“Mi smi uveli Mario Iliena u Renault koji sada radi direktno sa Renaultom. Taj odnos izgleda dobro funkcioniše. Ali mi tehnički nismo uključeni”, zaključio je Horner.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti