Jenson Button u Kini sa novim motorom

Jenson Button u Kini sa novim motorom

"Postojao je mehanički problem na Jensonovom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem..."

Glavni čovek Honda F1 projekta Yusuke Hasegawa je potvrdio da će vozač tima McLaren Jenson Button morati da koristi drugi motor na trećoj trci u sezoni koja se održava u Kini.

Britanac je prijavio neobične zvukove iz motora na trci u Bahrainu, pa je bio priseljen da u sedmom krugu odustane sa trke. Zvaničnici Honde su nakon trke  izjavili da nisu sigurni šta je problem sa njihovom motorom i da će biti poslat u Japan da detaljnu analizu nakon trke.

Vozačima je dozvoljeno pet kompletnih pogonskih jedinica u celoj sezoni na koje mogu staviti i elemente koji su već korišćeni (motor sa unutrašnjim sagorevanjem, MGU-K, MGU-H, turbina).

“Postojao je mehanički problem na Jensonovom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, koji će biti zamenjen na sledećem vikendu”, rekao je Hasegawa. Situacija je detaljno istražena, i ispravka će biti urađena na svim budućim motorima koji će biti korišćeni”.

Ovo je još jedna loša vest za Hondu nakon što su morali da zamene motor Fernanda Alonsa posle stravične nesreće koju je doživeo u Australiji. Ono što je evidentno je da je japanski proizvođač pokazao ogroman napredak po pitanju performansi koje su bile prošle sezone na katastofalnom nivou.

“Kao što smo videli od Stoffela (Vandoorne) i njegovog tempa u Bahrainu, prevalili smo dug put u odnosu na prošlu godinu. I dalje su nam potrebne bolje performanse sveukupnog paketa sa kojim ćemo moći da savladamo jedan kilometar dug pravac u Šangaju, ali je ohrabrujuće da znamo da idemo u pravom smeru”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti