Kvar na vešanju koštao Magnussena dragocenog vremena

Kvar na vešanju koštao Magnussena dragocenog vremena

"Išao sam 300-310 kmh i osetio sam da ja auto pao i onda sam počeo da plešem"

Nakon uzbudljive dve trke za Renault F1 tim, Kevin Magnussen je rekao da bi želeo mirnu, tihu, običnu trku koja će mu dozvoliti da pokaže timu šta može da učini.

Nažalost slobodni treninzi u petak su se pokazali baš onakvim kakve Magnussen nije želeo.

“Ne možete uvek dobiti ono što želite”, rekao je vidno razočarani Danac nakon što je na prvom treningu imao problem sa pucanjem gume koja je oštetila njegov bolid pa je ostatak dana morao da ostane u garaži kako bi mehaničari tima imali vremena da urade popravke i spreme bolid za prvi trening u subotu.

Magnussen je potvrdio da je problem nastao zbog kvara na zadnjem vešanju, što je dovelo do oštećenja bolida koje ga je udaljilo od staze do kraja dana.

“Neispravno vešanje, i pucanje gume nakon toga. Išao sam 300-310 kmh i osetio sam da ja auto pao i onda sam počeo da plešem. Bez ikakvog upozorenja. Bilo je poprilično lako za upravljanje, pravac je nije krivina sa popustite i zaustavite auto. Zvuči kao da smo ga popravili i da ćemo biti spremni za sutra. Znamo u čemu je problem i biće rešeno”.

Dok će bolid biti spreman za treći slobodni trening, Magnussen je izgubio dragoceno vreme skoro tokom celog dana u petak.

“Uradio sam instalacione krugove i to je to. Neke aero probe bi bilo dobro uraditi, pa ću sutra sustizati”.

U subotu će prema prognozi biti kišni dan pa će ukoliko se to desi Kevin Magnussen biti u ogromnom zaostatku je se u nedelju očekuje slično vreme današnjem, bez padavina.

“Mislim da će to biti veliki udarac jer moramo da podesimo auto za trku jer izgleda da će biti suvo. Nemam ideju gde bih mogao da budem u trci. Daćemo sve od sebe”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti