Kvyat očekuje brži bolid RB12 od Kanade

Kvyat očekuje brži bolid RB12 od Kanade

Ekipa Red Bulla je prikazala odličan tempo u Kini

Vozač Red Bull-a Daniil Kvyat je rekao da će bolid RB12 biti u mogućnosti da izazove Mercedes i Ferrari nakon očekivanog poboljšanja motora od strane Renaulta u nastavku sezone.

Na nedavno završenoj VN Kine, Rus je bio odličan osvojivši treće mesto iza pobednika Nico Rosberga i drugoplasiranog Sebastiana Vettela u Ferrari-u. Sa nedostatkom brzine na pravcu bolid Red Bulla nedostatak uspešno nadoknađuje u krivinama, pa su tako vozači Red Bulla Daniil Kvyat i Daniel Ricciardo po tom pitanju bili veoma uspešni na poslednjih nekoliko trka. Dok se svi timovi unapređuju iz trke u trku, Kvyat očekuje da Renault svoja poboljšanja donese pred VN Kanade, kako bi se zaostatak za Mercedesom po pitanju motora smanjio.

“Mercedes je još uvek korak ispred ali sa razvojem u sledećim trkama, verovatno oko Kanade, možemo napraviti iskorak”, rekao je ruski vozač za ESPN.

“U nekim slučajevima, možemo biti veliki izazov za njih. Ovo je bila veoma ohrabrujuća trka. Mislio sam da smo blizu tempa Ferrari-a. Mi smo stalno treći najbrži tim na stazi, ali sa malim razvojem u budućnosti mi se možemo boriti sa ovom momcima možda i malo više. Izgleda obećavajuće za budućnost”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti