Mercedes i Ferrari su suprotnog mišljenja od Hornera

Mercedes i Ferrari su suprotnog mišljenja od Hornera

Marchionne : "Pronašli smo način na koji će sva četiri proizvođača nastaviti da snabdevaju timove na način koji je ekonomski najpovoljniji..."

Čelnici Mercedesa i Ferrari-a se ne slažu sa šefom Red Bull-a Christian Hornenrom da je dogovor oko propisa za jefinije motore još uvek daleko.

Krajem prošle godine FIA je od sva četiri proizvođača, Mercedesa, Ferraria-a, Honde i Renaulta, zatražila model po kome će se troškovi motora smanjiti na početku sezone 2018. U januaru proizvođači su se složili  da smanje troškove na 12 milona evra i dali garanciju svim timovima da će ih snabdevati, u zamenu za nastavak snabdevanja sa trenutnim V6 turbo hibridnim motorima do 2020. godine.

Kao krajnji rok za dogovor postavljen je 30. april, ali šef Red Bulla Christian Horner je priznao prošlog vikenda u Kini da sumnja da će sporazum biti postignut.

“Mi nismo ni blizu dogovora o kriterijumima i mislim da će se nažalost to desiti, kao što je čest slučaj u ovakvim stvarima, vreme će isteći na kraju meseca i ništa nećemo postići i ništa se neće promeniti”, rekao je Horner.

I Mercedes i Ferrari se međutim ne slažu sa ovom tvrdnjom.

“Odmakli smo miljama po pitanju snabdevanja motorima”, rekao je glavni čovek Ferraria Sergio Marchionne za SkySports F1.  “Pronašli smo način na koji će sva četiri proizvođača nastaviti da snabdevaju timove na način koji je ekonomski najpovoljniji, ali i koji će obezbediti kontinutitet drugim timovima i mislim da je to važno. Nadam se da ćemo to prevazići”.

Šef Mercedesa Toto Wolff je istog mišljenja i veruje da je Hornewrov komentar bio “jednostran”.

“Ponudili smo mnogo jeftinije motore i zapravo ispunili ciljeve koje smo postavili”, rekao je Wolff za Sky F1. “Mi smo u obavezi da snabdevamo, što nam se naročito ne sviđa, ali smo to ponudili kako se ne bi ponovo dogodila situacija kao sa Red Bull-om , i to je sve na papiru. Onda se sve svodi na detalje ugovora i očigledno da nisu svi zadovoljni. On (Horner) nije srećan, ali se radi na pronalaženju kompromisa”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti