Nasr uveren da postoji razlika u šasijama

Nasr uveren da postoji razlika u šasijama

Nasr: "Ja sam 100% uveren da ponašanje nije onakvo kakvo bi trebalo da bude"

Felipe Nasr kaže da je “100% ubeđen” da je Sauberova šasija koju in vozi različita u odnosu na šasiju njegovog timskog kolege Marcusa Ericssona.

Brazilac se muči na početku sezone, i Ericsson je bio bolji na sve tri kvalifikacione runde. Upitan tokom VN Kine kako šasija utiče na ponašanje njegovog bolida, Nasr je odgovorio:

“Kao i na prethodne dve trke. Mislim da je rad na podešavanju doneo malo poboljšanja ali su karakteristike slične na poslednjih nekoliko trka. Nedostatak stabilnosti i slabosti u zoni kočenja. Započeli smo na istom (setupu kao i Ericsson) ali je rezultat bio kao na poslednjih nekoliko trka. Borim se većinu vremena. Imam generalno nedostatak stabilnosti, pogotovu u kočenju, sa čime nisam srećan. On je bio (Erricson) zadovoljan bolidom od kada je napravljen – i ja sam imao šansu da ga vozim na testu u Barceloni i bio sam prilično zadovoljan. Ali od kada je druga šasija napravljena imamo problema sa stabilnošću”.

Nasr veruje da je šasija uzrok problema i razike u tempu njega i Ericssona ove sezone.

“Ja sam 100% uveren da ponašanje nije onakvo kakvo bi trebalo da bude. Vidimo razlike u bolidu i najbolja referenca koju sam imao je bila u Barceloni kada sam vozio njegov bolid i bio srećan kao što je on sada. Imam poverenja u tim da će pronaći problem i da će ga rešiti”.

Slika: Sauber F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti