Nico Hulkenberg dobio kaznu tri mesta na startu trke

Nico Hulkenberg dobio kaznu tri mesta na startu trke

Vozač Force Indie će trku startovati sa 13-og mesta

Vozač Force Indie Nico Hulkenberg će dobiti kaznu pomeranja tri mesta unazad zbog problema na bolidu koji je uzrokovao gubitak točka u Q2 delu kvalifikacija u Kini.

FIA ovakve incidente strogo kažnjava iz sigurnosnih razloga, i Nemac će kaznu dobiti zbog nesigurnog napuštanja garaže. On nije učestvovao u Q3 delu kvalifikacija ali se kvalifikovao na mesto br. 10 pre kazne od tri mesta. Sutrašnju trku kreće sa 13-og mesta i njegovom kaznom su napredovali Felipe Massa, Fernando Alonso i Jenson Button.

“Da budem iskren ne znam šta se desilo”, rekao je Hulkenberg. “Svi smo videli da je točak spao, ali kako i zašto ne znam. Bio je pričvršćen pravilno kada sam napustio garažu i sve se osećalo normalno. Nisam imao nikakve naznake na volanu. Kada je otpala to se dogodilo iznenada, ali sam bio na maloj brzini i mogao sam da brzo i sigurno parkiram auto. To je razočaravajuće jer smo mi bili konkurentni ovog vikenda i voleo sam da sam bio u Q3. Sutrašnja trka će biti interesantna i nadam se da će stvari funkcionisati i biti bolje nego danas”.

Slika: Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti