Nico Rosberg ne misli da će mu posao biti lakši nakon kazne Hamiltona

Nico Rosberg ne misli da će mu posao biti lakši nakon kazne Hamiltona

"Potpuno sam fokusiran i ne uzimam ništa zdravo za gotovo, jer tu nije samo on, tu je i Ferrari..."

Nico Rosberg je umanjio značaj kazne Lewisa Hamiltona i ne veruje da će mu ona umnogome olakšati posao, navodeći da će Ferrari a takođe i Hamilton ostati u trci za pobedu. Da podestimo, iz tima Mercedes je danas saopšteno da će Hamilton dobiti kaznu od pet mesta unazad od ostvarenog u kvalifikacijama zbog promene menjača.

Hamilton je u četvrtak rekao da će ovo “biti lak vikend za Nica” nakon što će on startovati u najboljem slučaju sa šestog mesta u nedelju.

“Upoznat sam sa kaznom”, rekao je Rosberg. “Ali to neće promeniti moj pristup, jer Hamilton ukoliko krene sa šestog mesta i dalje će biti veliki izazov za pobedu, i mi to znamo. Dakle, sa te tačke gledišta ne menja se mnogo za mene. Potpuno sam fokusiran i ne uzimam ništa zdravo za gotovo, jer tu nije samo on, tu je i Ferrari, koji nije prikazao sve što može da uradi. Ne smemo zaboraviti da od njih možemo očekivati mnogo više, jer su oni imali jako loš početak godine na prve dve trke, nije moglo biti gore. Znam to jako dobro, pa sam stoga potpuno fokusiran, na pun napad, i radujem se svakoj borbi koja može doći”.

U međuvremenu, kad je upitan da li je osetio da je imao sreće ove godine, Rosberg je brzo to negirao.

“To je lak odgovor, to su samo dve trke u najdužoj F1 sezoni ikada i imamo 21 trku. Takve misli ne dolaze do mene, jer je još uvek mnogo rano. Prošle su dve trke, i stvarno sam srećan kako je sve proteklo, borim se protiv Lewisa Hamiltona, i znam koliko je on brz, i njegov učinak poslednje dve godine. I ovo neće biti drugačija godina. On je fokusiran i motivisan kao i uvek, tako da ćemo videti”.

Slika: Mercedes AMG PEtronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti