Nico Rosberg zabrinut zbog planiranih promena za 2017

Nico Rosberg zabrinut zbog planiranih promena za 2017

Rosber misli da je pravac u kome se kreće Formula 1 pogrešan

Nico Rosberg je stao na stranu padoka Formule 1 koja se pribojava da ovaj sport ide u pogrešnom pravcu sa predloženim izmenama tehničkih propisa za sledeću sezonu 2017.

Rosberg, koji je pobedio na prve dve trke ove sezone, je rekao da će obilaženje postati još teže sledeće sezone sa uvođenjem širih guma i povećanjem prianjanja, što će vozačima otežati posao kada se približe rivalima na stazi.

“Zabrinut sam sa činjenicom da pokušavamo da trkanje učinimo više uzbudljivim i bojim se da je ovo pogrešan pravac. Znamo da ukoliko idemo brže treba nam više prianjanja što je ono čemu težimo, ali sa više prianjanja teže je da pratite druge bolide. To znamo, to je činjenica. Zabrinut sam da to nije pravi smer”.

Međutim, njegov timski kolega Lewis Hamilton je ranije ove nedelje izjavio kako pozdravlja promene u sportu, nakon što je odgledao manje nego uzbudljivu trku u Bahrainu prethodnog vikenda.

“Stvari su mogle biti bolje. Trebali bi da pritiskamo celu trku. Ukoliko je bolid oštećen to je drugo ali bi trebali da pritiskamo celu trku. Garantujem da Nico nije pritiskao od desetog kruga i Kimi poslednjih 15 krugova. Trebali bismo biti bliže, ne treba da bude razlika od 80 sekundi između prvog i sedmog. Trebali bi da budemo u 10-15 sekundi”.

Slika: Mercedes AMG Petronad Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti