Perez : Povećati trkanje, ne brzinu

Perez : Povećati trkanje, ne brzinu

Sve je više vozača koji se pribojavaju da najavljene promene neće doneti ništa novo

Sergio Perez kaže da nema veze ako su automobili pet sekundi brži, ako nisu u stanju da budu bliži u trkama i dalje će se mučiti. Šefovi Formule 1 za sledeću sezonu nameravaju da donesu niz novih pravila sa ciljem da naprave automobile bržim.

Šefovima Formule 1 je cilj povećanje za “pet sekundi” po krugu koje će, nadaju se, doneti kroz povećanje mehaničkih zahvata i samim tim i sile potiska. Perez medjutim kaže da problem nije brzina automobila, već trkanje koje proizvode.

” Želim da vidim bolje trkanje“, kaže vozač Force India-e za F1i.com. “Želim da vidim timove koji su u stanju za bližu borbu. Mislim da moramo prvenstveno poboljšati trkanje, više aktivnosti medju automobilima. Ne mislim da je rešenje samo ići brže pet ili deset sekundi, već približiti automobile i dati timovima priliku da izazovu druge. Tako da bih želeo da vidim više kombinovanja u budućnosti.“

Istu zabrinutost je ponovio i lider šampionata Nico Rosberg, koji strahuje da će povećanje sile potiska smanjiti preticanja.

“Zabrinut sam činjenicom da pokušavamo napraviti trkanje uzbudljivijim i  to u pogrešnom smeru“, rekao je Nemac za Sky Sports F1. “Znamo da bi išli brže treba povećati silu potiska što je ono čemu težimo a sa većom silom potiska je teže pratiti automobil. Znamo to, to je činjenica”.

Slika: Force India F1 Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti