Pirelli objavio količine guma po vozaču za Sochi

Pirelli objavio količine guma po vozaču za Sochi

Agresivna strategija za Red Bull i Haas

Tri vodeća tima u šampionatu Formule 1 imaju potpuno drugačiji pogled na strategiju za dve nedelje na VN Rusije.

Za četvrtu trku šampionata italijanski dobavljač guma Pirelli će doneti srednje tvrdu, meku i super meku komponentu guma. Vozači Mercedesa, Ferraria i Red Bulla se se odlučili na samo jedan set srednje tvrde komponente guma i po tom pitanju su sva tri tima ista, dok je način na koji su podelili ostatak različit.

Mercedes se odlučio na četiri seta mekih i osam setova super mekih guma, dok će oba vozača Ferrari-a imati po šest setova svake komponente.

Red Bull, je sa druge strane izabrao samo dva seta mekih guma i 10 setova super mekih guma. Kao i do sada među agresivnim strategijama će biti i strategija tima Haas čiji vozači su se odlučili za identičan odabir guma kao i Red Bull. Williams sa donekle umerenijim pristupom od Red Bull-a i Haas-a i tri seta mekih i devet super mekih.

Renault, McLaren, Sauber će imati po pet setova meke komponente i sedam setova super meke komponente. Force India i Toro Rosso će koristiiti četiri seta mekih i osam super mekih. Jedina ekipa koja se odlučila na dva seta srednje tvrde komponente guma je Manor, koji očito još uvek imaju problema sa prebrzom degradacijom guma.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti