Pirelli očekuje razne vrste strategija u Kini

Pirelli očekuje razne vrste strategija u Kini

"Kina je veoma drugačiji tip staze u odnosu na prve dve koje smo posetili ove godine..."

Pirelli očekuje da se razlike između startegije na trci nastave ovog vikenda na VN Kine.

Novi propisi o gumama za 2016-tu dozvoljava Pirelli-u da dostavi tri komponente na svaku trku, a timovima daje mogućnost da izaberu 10 od mogućih 13 setova na svakom grand prix vikendu. Prve dve trke su pokazale potpuno drugačiji pristup, gde je npr. Williams u Bahrainu imao dva zaustavljanja na srednje tvrdoj komponenti guma, dok je Haas i Renault imao mnogo agresivniji pristup na tri stinta na super mekim gumama, pa moto sport direktor Pirelli-a Paul Hemberey očekuje nastavak ovog trenda i u Šangaju.

“Kina je veoma drugačiji tip staze u odnosu na prve dve koje smo posetili ove godine, iako je predlog guma isti, što ističe prilagodljivost našeg proizvoda najrazličitijim okolnostima”, rekao je Hemberey.

“Šangaj će verovatno biti hladna trka, iako je priroda samog mesta takva da je sve moguće, tako da timovi moraju da imaju na umu strategiju i da pažljivo barataju podacima prikupljenim tokom treninga na uslove u trci. Tri izabrane komponente će dovesti do velikog broja različitih taktika i mi očekujemo dosta toga u Kini”.

Iako se kvalifikacije vraćaju na format iz 2015-te nema promena što se tiče odabira guma.

Slika: Pirelli Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti