Renaultov tim je dugoročan projekat

Renaultov tim je dugoročan projekat

"Malo je verovatno da ćemo biti na podijumu ili pobediti u trci u 2016-oj, ali to je naš dugoročan cilj"

Frédéric Vasseur je rekao da su radovi na novom Renault fabričkom timu u toku i da je to “dugoročan projekat”. Tim nastavlja da se obnavlja nakon prošlogodišnjih problema koje su imali bivši vlasnici tima. Renault je u decembru mesecu prošle godine preuzeo tim Lotus i sada svim snagama pokušava da se vrati na pobedničke staze koje su ih krasile pre jednu deceniju.

“Mi znamo da je to dugoročan projekat, ali to ne znači da ćemo sedeti”, rekao je Vasseur koji je prethodno bio šef tima ART Grand Prix u GP2 seriji. “Malo je verovatno da ćemo biti na podijumu ili pobediti u trci u 2016-oj, ali to je naš dugoročan cilj. Odlučni smo da ostvarimo najbolji mogući rezultat na svakoj trci. Mi smo trkači, mi ćemo pritiskati. Želim da se svi borimo snažno za poziciju bez obzira da li je to 10 ili 1. Tako ćemo povratiti uspeh koji želimo”.

Vasseur je rekao da je srećan sa načinom na koji se novi tim formira pod novim rukovodstvom iako ni Kevin Magnussen i njegov timski kolega Jolyon Palmer nisu na prve dve trke uspeli da završe trku među prvih deset i osvoje bodove.

“Iskreno, mogu da kažem da sam impresioniran. Pritisak od tima je veliki. Mi smo generalno tamo i gde smo očekivali, ali isto tako i na neki način i tamo gde smo želeli da budemo. To ne znači da ne treba uraditi neka poboljšanja. Kao što se svi uče, ja sam strogi nadzornik i postoji mnogo elemenata i detalja kojima ćemo se baviti. Ključ uspeha u moto sportu nije samo u jednom pogledu, fokus mora biti na svakom detalju. Pravljenjem malih poboljšanja mi ćemo ići napred. Sa oba bolida smo do sada završili van bodova, a treba da budemo unutar bodova. Za ovo ne trebamo samo da dodamo performansi bolidu, mi moramo da osiguramo da naš vikend bude bez greške u svakom pogledu”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti