Ricciardo očekuje težak vikend u Kini po pitanju guma

Ricciardo očekuje težak vikend u Kini po pitanju guma

Prednja leva guma pod posebnim opterećenjem u Kini

Daniel Ricciardo očekuje da će sledeći vikend u Kini biti posebno težak po pitanju guma i nada se nastavku impresivog starta nove sezone Formule 1.

Ricciardo je trenutno treći u šampionatu vozača nakon osvojenog četvrtog mesta u Australiji i Bahrainu, a njegov tim je u šampionatu konstruktora takođe na trećem mestu sa samo tri boda manje od drugoplasiranog Ferrari-a. Iznoseći svoje mišljenje pred trku u Kini, Ricciardo je govorio o izazovima koje nosi staza Shanghai osvrćući se posebno na gume.

“Pravac u Šangaju je super dug što je čini poprilično drugačijom u poređenju sa drugim stazama”, rekao je Ricciardo. “Na kraju pravca imate kočenje za jednu od najužih krivina u kalendaru, iz najveće brzine idete na najmanju. Krivina 1,2 i 3 su velike krivine, veoma dugačke i uzbrdo, i to je posebno teško za prednju levu gumu. To je jedna od najtežih staza koja može biti interesantna”.

Ove godine, upotreba guma i izbor su od posebnog značaja, nakon odluke Pirelli-a da uvede treću komponentu na svakom trkačkom vikendu. I u Australiji i u Bahrainu, vozači su bili na različitim strategijama. Vozač tima Haas Romain Grosjean je uspeo da dođe do bodova za američki tim na obe trke u šampionatu zahvaljujućoj odličnoj strategiji po pitanju guma. Na prvoj trci u Australiji nakon crvene zastave dug stint na srednje tvrdoj komponenti guma, dok je na drugoj agresivnost na super mekoj komponenti su bili garant dobrog rezultata najmljađeg tima u Formuli 1.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti